АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЕЧЕР НА ИСПАНСКАТА МУЗИКА ПРЕДСТАВЯ СИМФОНИЧНИЯТ ОРКЕСТЪР НА СЛИВЕН

Сливенският симфоничен оркестър ще представи първия за сезона концерт от цикъла „Млада Европа“
29.11.2023 / 15:11

Сливенският симфоничен оркестър ще представи първия за сезона концерт, който е от цикъла „Млада Европа“. В зала „Сливен“ ще звучи музиката на Хуан Крисостомо Ариага и Пабло де Сарасате. Участие ще вземат младите цигуларки – сестрите Ани и Христина Панови. Спектакълът ще бъде под диригентството на маестро Хосе Мигел Родиа от Испания.

Освен елегантната Симфония в ре мажор от Ариага ще бъдат представени и пет от най-известните и виртуозни пиеси за цигулка и оркестър на Сарасате – „Интродукция и тарантела” оп. 43, „Цигански напеви” оп. 20, „Фантазия „Кармен”“ оп.25, „Баско капричио” оп. 24 и „Навара” оп. 33 за две цигулки и оркестър.

18-годишната Ани Панова и 15-годишната Христина Панова са родени в Пловдив и в момента се обучават в Университета по музика и сценични изкуства във Виена. През 2015 свирят на гала концерта на победителите в конкурса American Protege в Карнеги хол, Ню Йорк. Така стават най-младите български музиканти, свирили в най-известната концертна зала в света. И двете са носителки на множество награди и премии от международни конкурси.

Спектакълът ще се състои на 15 декември, от 18.30 часа в зала „Сливен”.

Билети за събитието са достъпни онлайн на epaygo.bg, в касите на EasyPay и на касата на зала „Сливен” – работно време от 10 до 13 и от 15 до 17 часа.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев