АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МЕДВЕДЕВ: МОСКВА ЩЕ ПРИЕМЕ РАЗПОЛАГАНЕТО НА БРИТАНСКИ ВОЙСКИ В УКРАЙНА ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ВОЙНА

Дмитрий Медведев
12.01.2024 / 17:48

"Как би се отнесла западната общественост, ако британската делегация беше попаднала в центъра на Киев под обстрела на касетъчни бомби, както се случи с мирните жители на нашия Белгород", попита бившият руски президент.

Зам.-ръководителят на руския Съвет по сигурността Дмитрий Медведев предупреди, че Москва ще смята всеки ход на Великобритания, свързан с разполагане на войски в Украйна, за обявяване на война срещу Русия, предадоха Ройтерс и БТА.

Бившият руски президент и премиер Дмитрий Медведев, който в момента е и лидер на управляващата партия "Единна Русия", направи изявлението си в отговор на посещението на британския министър-председател Риши Сунак в Киев, по време на което Сунак съобщи, че финансовата подкрепа за Украйна ще бъде увеличена, за да ѝ се помогне в закупуването на нови военни дронове.

"Сунак пристигна в Киев за подписване на "историческо споразумение в сферата на сигурността. Как би се отнесла запазната общественост, ако британската делегация беше попаднала в центъра на Киев под обстрела на касетъчни бомби, както се случи с мирните жители на нашия Белгород", попита Медведев в Телеграм.

"Надявам се, че нашите извечни врагове - наглите британци, разбират, че разполагането на техен официален военен контингент в Украйна ще бъде равносилно на обявяване на война срещу страната ни", написа още Медведев.

Медведев споменава украинската ракетна атака срещу цивилни в Белгород, разположен в Южна Русия, който се намира близо до украинската граница и в последните месеци е под прицела на украински ракети и дронове. При случая от 30 декември, за който говори Медведев, Русия заяви, че най-малко 20 души са били убити, сред които и две деца, а 111 души са били ранени при "безразборни" украински удари с касетъчни боеприпаси.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев