АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРМАНСКИ ИСТОРИК: РУСИЯ НЯМА ДА ЗАГУБИ В УКРАЙНА, ВРЕМЕТО СЕГА РАБОТИ ЗА НЕЯ

Йорг Баберовски
12.01.2024 / 17:56

Русия няма да загуби в боевете в Украйна, изрази мнението си германският историк Йорг Баберовски в интервю за T-Online. Режимът в Кремъл е абсолютно стабилен и се радва на подкрепата на мнозинството от гражданите, така че не може да се разчита на неговия крах, заявява историкът, цитиран от "Фокус".

Освен това Москва печели победи на бойното поле. Руската армия си е направила изводи от допуснатите на първите етапи от военните действия грешки.

Производството на оръжия е в разгара си. В същото време войниците не се мобилизират, както в Украйна, а се привличат да служат с пари. В същото време западните санкции не можаха да унищожат руската икономика - Кремъл намери начин да ги заобиколи.

За Киев ситуацията се влошава с всеки изминал ден. Украинските въоръжени сили търпят големи загуби - имат много ранени и убити, а новобранците нямат необходимия опит. Западната подкрепа постепенно отслабва.

Германия и САЩ не успяват да се справят със собствените си кризи. Победител в тези битки на изтощение ще бъде този, който има достатъчно издръжливост, а времето сега работи за Русия, заключава историкът.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев