АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕЕВСКИ ПОИСКА СПЕШНИ ПРОМЕНИ В ПРАВИЛНИКА НА НС ЗАРАДИ “ПРОРУСКАТА“ ПАРТИЯ "ВЪЗРАЖДАНЕ"

Пеевски
19.01.2024 / 15:57

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски поиска спешни промени в правилника на Народното събрание. Причината е, че от вчера представител на "Възраждане" е начело на Комисията за контрол над спецслужбите.

Председателството на тази комисия е на ротационен принцип, на всеки 6 месеца, и минава през парламентарно представените формации.

Според Пеевски в момента националната сигурност е застрашена:

"Но това е най-големият скандал - една проруска партия. Това е, застрашена е нашата национална сигурност и ще държа още днес да вземем мерки по този случай. Комисията трябва да се промени, ротационна комисия, и тази партия, която работи против българските интереси, да оглавява нашите спецслужби. Това е ужасяващ пробив в нашата национална сигурност".

Предложението среща подкрепата на лидерите на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче обвини депутатите от ПП-ДБ, че с техните гласове вчера е имало кворум на заседанието на комисията, което е позволило да бъде избран представителят на "Възраждане":

"Разбирате, че съм на мнение, че всичко това трябва да се превърне в една постоянна комисия и да се направи нов избор".

От своя страна новият председател на Комисията за контрол над специалните служби Николай Дренчев от "Възраждане" определи като "нелепи" твърденията, че партията е заплаха за националната сигурност:

"Ако намекват, че по някакъв начин аз, Николай Дренчев, издавам тайни на чужда държава, какъвто подтекст правят, това е крайно нелепо. И дори да бъда на председателския пост, аз ще имам същата информация".

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев